Implementatie van BRC versie 8 – Voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur

07 feb Implementatie van BRC versie 8 – Voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur

Voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur

Implementatie van BRC versie 8
Vanaf 1 februari 2019 is de nieuwe versie van de wereldwijde voedselveiligheidsstandaard BRC actief. De nieuwste versie heeft verschillende nieuwe eisen welke geïmplementeerd dienen te worden in uw huidige managementsysteem.

Wijzigingen en implementatie

Hierbij één van deze wijzigingen toegelicht.

voedselveiligheids en kwaliteitscultuur

Voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur

Cultuur omvat de normen en waarden van uw organisatie. Het is een manier om voedselveiligheid te optimaliseren.
Hoe beter de cultuur is in uw organisatie, en hiermee de bewustwording van uw personeel, hoe kleiner de kans is op rampscenario’s zoals recalls.

De standaard geeft aan dat het hoger management een plan moet opstellen om de voedselveiligheids- en kwaliteitscultuur te verbeteren. In dit plan moeten activiteiten staan die meetbaar zijn en werken volgens het plan, do, check, act principe. Alle afdelingen in uw bedrijf die betrokken zijn bij de voedselveiligheid dienen te worden opgenomen in uw voedselveiligheids- en kwaliteitscultuurplan. Tevens dient er een klokkenluidersregeling te komen. Waar medewerkers bezorgdheden omtrent veiligheid, wettelijkheid of veiligheid van het product kunnen melden.

Ondersteuning

Mocht u als bedrijf BRC Food willen implementeren of heeft u hulp nodig bij het updaten van uw kwaliteitssysteem naar BRC versie 8?Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?