FSSC-22000

Begeleiding bij FSSC-22000-certificering

Achtergrond

De FSSC-22000  is een volledig certificatieschema voor een managementsysteem voor voedselveiligheid en is gebaseerd op de ISO-22000 norm in combinatie met een basisvoorwaardenprogramma zoals ISO/TS-22002-1 en aanvullende FSSC eisen. De norm is ontwikkeld door Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) en is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. De standaard is een GFSI erkende norm en daarmee een mogelijk alternatief voor bedrijven in plaats van BRC-certificering en IFS-certificering.

Het schema is inmiddels zo ontwikkeld dat het bij heel veel sectoren binnen de voedingsketen gebruikt kan worden. Hiermee wordt deze norm naast productie van voedingsmiddelen ook interessant voor bedrijfsactiviteiten zoals transport en opslag, catering, retail en productie van verpakkingen bestemd voor de voedingsindustrie. 

Voedingsmiddelenproducenten die reeds gecertificeerd zijn voor ISO-22000, kunnen door middel van een aanvullende ISO/TS-22002-1-audit voldoen aan het schema van FSSC-22000. Omdat de basis van FSSC in ISO-22000 ligt, is de structuur van de standaard gelijk aan die van de andere ISO-standaarden, zoals 9001/14001. Dat maakt een integratie van deze normen in één managementsysteem eenvoudiger. 

Meer informatie over versie 5 van de FSSC 22000 vind u hier!

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans biedt diverse begeleidingsmogelijkheden, zoals:

  • Certificeringstrajecten (begeleiding tot en met certificering);
  • Trainingen / bijeenkomsten (normkennis, interne audits).

Wilt u meer weten over bovenstaande begeleidingsmogelijkheden of heeft u andere wensen? Wij denken graag met u mee! Neem contact met ons op voor deskundig en praktisch advies.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens FSSC-22000 minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?