FSSC-22000

FSSC 22000 certificering

Bent u op zoek naar de juiste begeleiding en advies voor uw organisatie omtrent de FSSC 22000 certificering? Dan bent u bij Kleemans aan het juiste adres. Wij helpen organisaties met een volledig managementsysteem voor voedselveiligheid, waaronder de FSSC 22000 certificering. Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw organisatie? We komen graag in contact met u.

Wat is FSSC 22000?

FSSC-22000 is een volledig certificatieschema voor een managementsysteem voor voedselveiligheid. De naam FSSC 22000 staat voor Food Safety System Certification die gebaseerd is op de ISO 22000. De norm FSSC 22000 is uitgegroeid tot een internationale voedselveiligheidsnorm die inmiddels in meer dan 150 landen certificaten heeft uitgegeven aan bedrijven.

Dit maakt deze standaard internationaal erkend en herkend. In tegenstelling tot de IFS norm en BRC norm is deze norm niet opgezet door retailers, maar door producenten van voedingsmiddelen. Dit kenmerkt zich door de praktische aanpak en maakt het een zeer interessante standaard voor organisaties. Deze FSSC 22000 norm is GFSI erkend waarmee deze aan de hoogste standaard voldoet.

Versie 5 van de FSSC 22000 norm

Sinds 2019 is de 5e versie van de FSSC 22000 norm gepubliceerd. De norm wordt toegepast in diverse sectoren en is daardoor voor veel bedrijven een relevante certificatienorm. Naast de reguliere voedingsmiddelen industrie hebben zij ook mogelijkheden onder andere de:

  • Retail
  • Groothandels
  • Catering
  • Transport en opslag
  • Productie van verpakkingsmaterialen
  • Primaire sector

Versie 5 is daarmee geschikt voor de vele schakels in de voedingsketen. Er wordt onder andere aandacht besteed aan het voorkomen van voedselfraude en het beschermen van de producten tegen bewuste kwaadwillende acties. Daarnaast zijn er ook op het gebied van allergenen en etikettering eisen opgenomen, vanwege de vele recalls die het veroorzaakt.

Waarom FSSC 22000 certificering?

De FSSC 22000 certificering is gebaseerd op de ISO-22000 norm in combinatie met een basisvoorwaardenprogramma (zoals ISO/TS-22002-1) en aanvullende FSSC eisen. De norm is ontwikkeld door Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) en is de eerste wereldwijde standaard voor de voedingsmiddelenindustrie. De standaard is een GFSI erkende norm en daarmee een mogelijk alternatief voor bedrijven in plaats van BRC-certificering en IFS-certificering.

Is FSSC 22000 relevant voor mij?

Het FSSC 22000 certificatieschema is inmiddels zo ontwikkeld dat het bij meerdere sectoren binnen de voedingsketen gebruikt kan worden. Hiermee wordt deze norm naast productie van voedingsmiddelen ook interessant voor bedrijfsactiviteiten zoals transport en opslag, catering, retail en productie van verpakkingen bestemd voor de voedingsindustrie.

Voedingsmiddelenproducenten die reeds gecertificeerd zijn voor ISO-22000, kunnen door middel van een aanvullende ISO/TS-22002-1-audit voldoen aan het schema van FSSC-22000. Omdat de basis van FSSC in ISO-22000 ligt, is de structuur van de norm gelijk aan die van de andere ISO-standaarden, zoals 9001/14001. Dat maakt een integratie van deze normen in één managementsysteem eenvoudiger.

Neem contact met ons op!

Wilt u FSSC 22000 certificering advies voor uw organisatie ontvangen, een training volgen of meer informatie ontvangen? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Certificeringen helpen u bij het beheersen van processen, het voldoen aan normen en wettelijke eisen en het voldoen aan eventuele specifieke klanteisen. Onze adviseurs zijn telefonisch te bereiken via 0161 745007 of per mail via info@kleemans.nl Wij helpen u graag verder.

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans biedt diverse begeleidingsmogelijkheden, zoals:

  • Certificeringstrajecten (begeleiding tot en met certificering);
  • Trainingen / bijeenkomsten (normkennis, interne audits).

Wilt u meer weten over bovenstaande begeleidingsmogelijkheden of heeft u andere wensen? Wij denken graag met u mee! Neem contact met ons op voor deskundig en praktisch advies.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens FSSC-22000 minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?