ISO-normen

ISO-normen – totaaloverzicht

Wat is ISO?

ISO is de internationale organisatie die zich bezighoudt met het opstellen, beheren en verbeteren van normen voor allerhande organisaties, processen en keuringen. De afkorting ISO staat voor “International Standardization Organization”.

De ISO normen

U moet voor het behalen van een ISO-certificaat aan de betreffende ISO normen voldoen. Bovendien vergt dit ook een investering. Dit verdient u echter snel terug dankzij een vermindering van fouten en het voorkomen van inefficiëntie en verbetering van kwaliteit. De kosten voor het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem hangen af van heel wat verschillende factoren: het soort organisatie, de grootte ervan, het aantal afdelingen, functies en medewerkers. Heeft u al een bepaalde vorm van een managementsysteem? Dan valt de investering mogelijk lager uit.

De certificering zelf komt ook met een kostenplaatje: de ISO-audit met een documentbeoordeling en een toetsing van de praktijk. De kosten zijn afhankelijk van uw situatie en worden bepaald door de certificerende instantie.

De betrouwbaarheid van een ISO certificering

Als bedrijven aan de ISO normen voldoen en een ISO 9001 certificering behalen, krijgen bedrijven de mogelijkheid om hun betrouwbaarheid te tonen aan hun omgeving zoals klanten, leveranciers, zakenpartners en de overheid. Betrouwbaarheid is een begrip dat tot uiting komt in onder andere kwaliteit, veiligheid, milieu en duurzaamheid van producten en dienstverlening.

Kom in contact

Kleemans Organisatieadvies begeleidt uw organisatie graag bij het behalen van benodigde certificaten. Niet alleen op het gebied van ISO, maar ook bij andere certificeringen, adviseren wij graag. Kom eenvoudig in contact met ons via de onderstaande button. Wij leren uw organisatie graag beter kennen!

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens ISO minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

brc certificaat

Welke ISO-normen zijn er?

Er zijn tal van ISO-normen. Kleemans begeleidt er een groot aantal. Hieronder vallen de ISO normen: ISO-9001 voor kwaliteit, ISO-14001 voor milieu, ISO-22000 voor voedselveiligheid, ISO-27001 voor informatiebeveiliging en ISO-15224 voor de zorgsector.

Waarom ISO?

  • U gaat aan de slag met de processen die ertoe doen én u optimaliseert u ze;
  • U maakt afspraken duidelijk voor de hele organisatie;
  • U gaat efficiënter werken, waardoor uw organisatie kosten bespaart;
  • U heeft sneller zicht op problemen en kunt ze snel oplossen;
  • U zet uw klanten en uw eigen missie/visie centraal;
  • U zorgt voor een positiever imago voor uw organisatie.

Kortom: door aan de ISO-normen te voldoen verhoogt u de betrokkenheid van alle medewerkers en kan het management de organisatie doelgerichter besturen.

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans kan uw organisatie begeleiden bij het opzetten van een ISO-kwaliteitshandboek. Dit kan voor een of meerdere ISO-normen en uw organisatie gereed maken voor de ISO-audit. Daarnaast biedt Kleemans u ondersteuning bij het onderhouden/updaten van uw bestaande ISO-systeem en het trainen van uw medewerkers conform de ISO-normen.

Wilt u snel inzicht in de stand van zaken voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en laat ons een nulmeting uitvoeren.

Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?

Op de hoogte blijven?