ISO-normen

ISO-normen – totaaloverzicht

ISO is de internationale organisatie die zich bezighoudt met het opstellen, beheren en verbeteren van normen voor allerhande organisaties, processen en keuringen. De afkorting ISO staat voor “International Standardisation Organisation”.

U moet voor het behalen van een ISO-certificaat aan de ISO normen voldoen. Bovendien vergt dit ook een investering. Dit verdient u echter snel terug dankzij een vermindering van fouten en het voorkomen van inefficiëntie. De kosten voor het opzetten van een managementsysteem hangen af van heel wat verschillende factoren: het soort organisatie, de grootte ervan, het aantal afdelingen, functies en medewerkers. Heeft u al een bepaalde vorm van managementsysteem? Dan vallen de kosten mogelijk lager uit.

De certificering zelf komt ook met een kostenplaatje: de ISO-audit met een documentbeoordeling en een toetsing aan de praktijk. De kosten zijn afhankelijk van uw situatie.

Betrouwbaarheid

Als bedrijven aan de ISO normen voldoen en een ISO certificering en/of keurmerk bemachtigen, krijgen bedrijven de mogelijkheid om hun betrouwbaarheid te tonen aan hun omgeving zoals afnemers, leveranciers, zakenpartners en overheid. Betrouwbaarheid is een begrip dat tot uiting komt in onder andere kwaliteit, veiligheid, milieu en duurzaamheid van producten en dienstverleningen.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens ISO minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

brc certificaat

Welke ISO-normen zijn er?

Er zijn tal van ISO-normen. Kleemans begeleidt er een groot aantal. Hieronder vallen de ISO normen: ISO-9001 voor kwaliteit, ISO-14001 voor milieu, ISO-22000 voor voedselveiligheid, ISO-27001 voor informatiebeveiliging en ISO-15224 voor de zorgsector.

Waarom ISO?

  • U gaat aan de slag met de processen die ertoe doen én u optimaliseert u ze;
  • U maakt afspraken duidelijk voor de hele organisatie;
  • U gaat efficiënter werken, waardoor uw organisatie kosten bespaart;
  • U heeft sneller zicht op problemen en kunt ze snel oplossen;
  • U zet uw klanten en uw eigen missie/visie centraal;
  • U zorgt voor een positiever imago voor uw organisatie.

Kortom: door aan de ISO normen te voldoen verhoogt u de betrokkenheid van alle medewerkers en kan het management de organisatie doelgerichter besturen.

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans kan uw organisatie begeleiden bij het opzetten van een ISO-handboek. Dit kan voor een of meerdere ISO-normen en het klaar maken van uw organisatie voor de ISO-audit, het ondersteunen bij het onderhouden/updaten van uw bestaande ISO-systeem en het trainen van uw medewerkers conform de ISO-normen.

Wilt u snel inzicht in de stand van zaken voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op en laat ons een nulmeting uitvoeren.

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?