Skal certificering

Skal (Bio-certificering)

De Skal certificering is een bio-certificering. Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de huidige regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (inclusief de hele keten ervoor) onder controle staat. Skal certificeert alle biologische productie in Nederland.

Skal certificaat behalen

Wij kunnen u helpen om het papierwerk in orde te maken dat nodig is voor Skal certificering. We begeleiden u bij de invoering van de benodigde maatregelen in de praktijk. De volgende werkwijzen m.b.t. Skal-certificering of bioproducten zijn daarbij relevant en van toepassing:

  • Werkwijze bij inkoop;
  • Werkwijze bij ingangscontrole;
  • Werkwijze bij opslag;
  • Werkwijze bij productie;
  • Werkwijze bij administratieve verwerking (o.a. facturen);
  • Werkwijze bij bio-risicoanalyse;
  • Werkwijze bij recepturenbeheer;
  • Werkwijze bij vaststelling massa-balans.

Kleemans Organisatieadvies stelt hiervoor samen met u een handboek op of we integreren de verschillende werkwijzen in het bestaande handboek van uw organisatie.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens Skal minimaal nodig zijn in uw organisatie.

Ga naar onze downloadpagina

Toepassingsgebied

Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, moet hiervoor Skal gecertificeerd zijn. Uitzonderingen hierop zijn winkels of marktkramen die verpakte producten rechtstreeks aan de eindconsument verkopen. Een winkel mag in dat geval zijn eigen merk of naam niet op het product (laten) drukken.

Deze uitzonderingen gelden niet voor webwinkels of groothandelaren. Voor de opslag aan huis of in een citybox is er ook geen vrijstelling van de certificatieplicht.

Hoe kunt u uzelf voorbereiden?

Informatie hierover kunt u op de website van Skal vinden.

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?