Skal certificering

Skal certificering

De Skal certificering is een bio-certificering. Een product is biologisch als het is gecertificeerd volgens de huidige regelgeving. Certificeren kan alleen als het product (inclusief de hele keten ervoor) onder controle staat. Skal certificeert alle biologische productie in Nederland.

Skal certificaat behalen

Wilt u het Skal certificaat behalen? Maar vindt u dit te veel papierwerk? Wij zijn specialisten in het begeleiden bij de invoering van de nodige maatregelen in de praktijk om het Skal certificaat te behalen. De volgende werkwijze met betrekking tot Skal-certificering of bio-certificering zijn daarbij relevant en van toepassing.

Werkwijze bij:

  • inkoop;
  • ingangscontrole;
  • opslag;
  • productie;
  • administratieve verwerking (o.a. facturen);
  • bio-risicoanalyse;
  • recepturenbeheer;
  • vaststelling massa-balans.

Kleemans Organisatieadvies stelt hiervoor samen met u een handboek op of we integreren de verschillende werkwijzen in het bestaande handboek van uw organisatie.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens Skal minimaal nodig zijn in uw organisatie.

Ga naar onze downloadpagina

Skal certificering toepassen

Ieder bedrijf dat biologische producten produceert, verwerkt, verpakt, importeert, verhandelt of opslaat, moet hiervoor Skal gecertificeerd zijn. Uitzonderingen hierop zijn winkels of marktkramen die verpakte producten rechtstreeks aan de eindconsument verkopen. Een winkel mag in dat geval zijn eigen merk of naam niet op het product (laten) drukken.

Deze uitzonderingen gelden niet voor webwinkels of groothandelaren. Voor de opslag aan huis of in een citybox is er ook geen vrijstelling van de certificatieplicht.

Voorbereiden skal certificering?

Informatie over de voorbereidingen voor bio certificering kunt u op de website van Skal vinden.

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?