ISO 9001:2015

ISO 9001 2015 certificering

ISO 9001 is een begrip geworden. Het is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en steeds meer organisaties willen een ISO 9001 certificering behalen. Aan de eisen van deze ISO voldoen is echter nog niet zo eenvoudig. Kleemans helpt organisaties met advies en trainingen op gebied van ISO 9001, zodat het behalen van de certificering een stuk eenvoudiger wordt. We vertellen u meer over wat ISO 9001 is en wat de voordelen van ISO 9001 certificering voor uw organisatie zijn.

Wat is ISO 9001:2015?

ISO 9001 is voor velen een ingewikkeld begrip, dus wat is het nou precies? Kwaliteitsmanagement is een belangrijk onderdeel in iedere onderneming. Elke onderneming streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van een product, productieproces, dienst of organisatie. Kwaliteitsmanagement is geen vakgebied, maar komt wel terug in alle delen van het management van een onderneming. Als u dit goed op orde heeft, bent u beter in staat te voldoen aan de wensen en behoeften van verschillende belanghebbenden. ISO 9001 certificering is een internationaal erkende norm van kwaliteitssystemen. Met de erkende certificering van ISO 9001 verhoogt u dus de betrouwbaarheid én de kwaliteit van uw producten of diensten aanzienlijk.

Wat is het voordeel van ISO 9001:2015 certificering?

Nu u goed weet wat een ISO 9001 certificaat is, wilt u uiteraard ook weten wat het voordeel hiervan is. Dat leggen we u graag uit.

Aantoonbare kwaliteit

Met een ISO 9001 certificering haalt u aantoonbare kwaliteit in huis. Als u aan de eisen van ISO 9001 kunt voldoen, bent u beter in staat producten en diensten te leveren die voldoen aan de wetgeving. U bent ook hierdoor beter in staat producten en diensten te leveren die voldoen aan de wensen en behoeften van bijvoorbeeld uw klanten en relaties. Dit komt het imago ten goede, want opdrachtgevers willen maar al te graag zakendoen met betrouwbare leveranciers. Hoewel een ISO 9001 certificering niet wettelijk verplicht is, is dit certificaat vaak een harde eis vanuit opdrachtgevers.

Klanttevredenheid

Wat een groot voordeel van de ISO 9001 is, is dat u met een goed ingericht kwaliteitsmanagementsysteem meer kunt bereiken, in minder tijd en met minder middelen. Dit werkt efficiënter, waardoor u meer tijd overhoudt om klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Met de ISO 9001 certificering legt u de basis voor tevreden en loyale klanten en relaties, doordat u continu aantoont bezig te zijn met het optimaliseren van de kwaliteit van uw onderneming.

Hieronder staan alle voordelen van een ISO 9001 certificering nog eens op een rijtje:

  • Klanttevredenheid verhogen
  • Aantoonbare kwaliteit
  • Kostenbesparing
  • Aanpassingsvermogen

ISO 9001 advies

Kleemans is gespecialiseerd in het adviseren op het gebied van ISO 9001 certificaten. Bent u in het bezit van een ISO 9001:2015 certificaat? Dan is het van belang om uw ISO 9001 levendig te houden binnen uw organisatie. Dit kan door het interne auditproces anders in te richten. Ook is het van belang om de wijzigingen in en om de organisatie te verwerken in het kwaliteitssysteem op basis van ISO 9001. Daarnaast kunnen wij het kwaliteitssysteem verder verdiepen op basis van ons BBO-model. Dit staat voor Bewust Beter Ondernemen. Met ISO 9001 advies en diverse trainingen van Kleemans wordt de stap naar het behouden van het certificaat en het levendig houden van het kwaliteitsmanagementsysteem binnen het bedrijf eenvoudiger. Kleemans helpt u graag bij het onderhouden van uw kwaliteitssysteem.

Neem contact met ons op!

Wilt u advies ontvangen over de ISO 9001 certificering voor uw organisatie, een training volgen of wilt u meer informatie? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Wilt u samen met uw organisatie het ISO 9001 certificaat gaan halen en mogen wij u daarbij begeleiden? Neem dan contact met ons op via onderstaande button. We helpen u graag verder!

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u. Denk dan aan een overzicht van welke documentatie/registraties volgens ISO 9001:2015 minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

brc certificaat

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans biedt diverse begeleidingsmogelijkheden, zoals:

  • Certificeringstrajecten (begeleiding tot en met certificering);
  • Trainingen / bijeenkomsten (normkennis, interne audits)
  • Begeleiding bijeenkomsten (contextanalyse, risicobeoordeling, bewustwording en betrokkenheid medewerkers)

Wilt u meer weten over bovenstaande begeleidingsmogelijkheden of heeft u andere wensen? Wij denken graag met u mee!

Combinatie van ISO-normen

Alle ISO-normen zijn tegenwoordig opgezet volgens dezelfde structuur en kwaliteitsgedachte. Hierdoor kunt u verschillende ISO-normen eenvoudiger combineren in uw kwaliteitssysteem. Wilt u meerdere normen integreren in één kwaliteitssysteem?

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?