ISO 9001:2015

ISO 9001 certificering

ISO 9001 is een begrip geworden. Het is dé wereldwijd erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en steeds meer organisaties willen hiervoor een certificering behalen. Aan de normen van dit ISO voldoen is echter nog niet zo eenvoudig. Kleemans helpt organisaties met advies en trainingen over ISO 9001, zodat het behalen van de certificering een stuk eenvoudiger wordt. We vertellen u meer over wat ISO 9001 is en wat de voordelen van ISO 9001 voor uw organisatie zijn.

Wat is ISO 9001?

Kwaliteitsmanagement is een belangrijk onderdeel in iedere onderneming. Elke onderneming streeft naar een zo hoog mogelijke kwaliteit van een product, productieproces, dienst of organisatie. Kwaliteitsmanagement is geen vakgebied, maar komt wel terug in alle delen van het management van een onderneming. Als u dit goed op orde heeft, bent u beter in staat te voldoen aan de wensen en behoeften van verschillende belanghebbenden. ISO 9001 is een internationaal erkende norm voor certificering van kwaliteitssystemen. Met de erkende certificering van ISO 9001 verhoogt u dus de betrouwbaarheid én kwaliteit van uw product of dienst aanzienlijk.

Wat is het voordeel van ISO 9001?

Aantoonbare kwaliteit

Met een ISO 9001 certificering haalt u aantoonbare kwaliteit in huis. Als u aan de eisen van ISO 9001 kunt voldoen, bent u beter in staat producten en diensten te leveren die voldoen aan de wetgeving. U bent ook hierdoor beter in staat producten en diensten te leveren die voldoen aan de wensen en behoeften van bijvoorbeeld uw klanten en relaties. Dit komt het imago ten goede, want opdrachtgevers willen maar al te graag zaken doen met betrouwbare leveranciers. Hoewel een ISO 9001 certificering niet wettelijk verplicht is, is dit certificaat vaak een harde eis vanuit opdrachtgevers.

Klanttevredenheid

Wat een groot voordeel van de ISO 9001 is, is dat u met een goed ingericht kwaliteitsmanagementsysteem meer kunt bereiken, in minder tijd en met minder middelen. Dit werkt efficiënter, waardoor u meer tijd overhoudt om klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Met de ISO 9001 certificering legt u de basis voor tevreden en loyale klanten en relaties, doordat u continu aantoont bezig te zijn met het optimaliseren van de kwaliteit van uw onderneming.

ISO 9001 advies

Bent u in het bezit van een ISO 9001:2008 certificaat? Per september 2018 is deze niet meer geldig. Om ISO 9001 gecertificeerd te kunnen zijn  dient u in het bezit te zijn van een ISO 9001:2015 certificaat. Er zijn een aantal vernieuwde elementen die het lastig maken om aan de normen van dit ISO te voldoen. Met ISO 9001 advies en diverse trainingen van Kleemans wordt de stap naar het behalen van het certificaat echter aanzienlijk minder groot. Kleemans helpt u graag bij het opzetten of transformeren van uw kwaliteitssysteem, zodat u het certificaat uiteindelijk eenvoudiger kunt behalen.

Neem contact met ons op!

Wilt u ISO 9001 advies voor uw organisatie ontvangen, een training volgen of meer informatie ontvangen? Laat het ons weten en neem contact met ons op.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u. Denk dan aan een overzicht van welke documentatie/registraties volgens ISO 9001:2015 minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans biedt diverse begeleidingsmogelijkheden, zoals:

  • Certificeringstrajecten (begeleiding tot en met certificering);
  • Trainingen / bijeenkomsten (normkennis, interne audits)
  • Begeleiding bijeenkomsten (contextanalyse, risicobeoordeling, bewustwording en betrokkenheid medewerkers)

Wilt u meer weten over bovenstaande begeleidingsmogelijkheden of heeft u andere wensen? Wij denken graag met u mee!

Combinatie van ISO-normen

Alle ISO-normen zijn tegenwoordig opgezet volgens dezelfde structuur en kwaliteitsgedachte. Hierdoor kunt u verschillende ISO-normen eenvoudiger combineren in uw kwaliteitssysteem. Wilt u meerdere normen integreren in één kwaliteitssysteem?

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?