Voedselveiligheid

Begeleiding bij certificering voor voedselveiligheid

Als levensmiddelenbedrijf dient u te voldoen aan de wettelijke voedselveiligheid regels. De regels voor voedselveiligheid liggen vast in voedselveiligheidswetgeving, zoals de Algemene Levensmiddelen Verordening. Deze worden beheerd door de overheid door instanties als de NVWA en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Recente voedselschandalen op gebied van bijvoorbeeld voedselfraude maken dit onderwerp steeds actueler en belangrijker. Het aantoonbaar beheren van voedselveiligheid is inmiddels een basisvoorwaarde geworden voor het bestaan van levensmiddelenbedrijven.

Kleemans kan u helpen bij het ontwikkelen, invoeren en borgen van voedselveiligheidssystemen. Dat kan gecertificeerd of ongecertificeerd. Ook begeleiden wij u bij het opzetten van combisystemen, die moeten voldoen aan meerdere normen. Het streven is uiteindelijk een certificaat te verkrijgen waaruit blijkt dat uw kwaliteitssysteem voldoet aan de gestelde normen. Wij kunnen u onder andere begeleiden bij de normen die aan de linkerzijde in het menu zijn weergegeven.

We hebben hier ook een hyperlink naar GMP+-certificering opgenomen. Deze norm is formeel niet voor voedselveiligheidssystemen, maar voor voederveiligheidssystemen. Kleemans kan u tevens helpen bij het behalen van uw GMP+-certificaat.

Bent u op zoek naar deskundig en persoonlijk advies op het gebied van voedselveiligheid? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij helpen u graag verder.

Voedselveiligheid certificeringsnormen
Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?