Voedselveiligheid

Begeleiding bij certificering voor voedselveiligheid

Als levensmiddelenbedrijf dient u te voldoen aan de wettelijke voedselveiligheid regels. De regels voor voedselveiligheid liggen vast in voedselveiligheidswetgeving, zoals de Algemene Levensmiddelen Verordening. Deze worden beheerd door de overheid door instanties als de NVWA en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Recente voedselschandalen op gebied van bijvoorbeeld voedselfraude maken dit onderwerp steeds actueler en belangrijker. Het aantoonbaar beheren van voedselveiligheid is inmiddels een basisvoorwaarde geworden voor het bestaan van levensmiddelenbedrijven.

Kleemans kan u helpen bij het ontwikkelen, invoeren en borgen van voedselveiligheidssystemen. Dat kan gecertificeerd of  niet gecertificeerd. Ook begeleiden wij u bij het opzetten van combisystemen, die moeten voldoen aan meerdere normen. Het streven is uiteindelijk een certificaat te verkrijgen waaruit blijkt dat uw kwaliteitssysteem voldoet aan de gestelde normen. Wij kunnen u onder andere begeleiden bij de normen die aan de linkerzijde in het menu zijn weergegeven.

Expertise van Kleemans binnen voedselveiligheid

Onze expertise is verrijkend en komt van pas in uiteenlopende branches. Van de begeleiding bij het behalen van een IFS certificaat tot aan een (On the way to) planet proof certificering. Wij kunnen u ook ondersteunen bij het behalen van de belangrijke HACCP, ISO 22000 en FSSC 22000 certificaten. Een verdere greep uit kwaliteitsstandaarden en certificaten waarbij wij uw organisatie kunnen begeleiden zijn BRCGS certificaten, de Global G.A.P. Chain of Custody Standard en de biologische product certificering Skal. Ook de GMP+ certificering, die formeel gezien niet voor voedselveiligheidssystemen is, maar voor voeder veiligheidssystemen, kunnen wij samen met u behalen.

In het kader van beheersing van leveranciers en de voedselveiligheidscultuur staan wij u graag bij door middel van leveranciersaudits. Hierin bepalen we samen de te auditeren onderwerpen: u kunt de leveranciersaudit volledig door ons laten doen of juist samen.

Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?

Op de hoogte blijven?