GDPR wetgeving: hoe voldoet u er eenvoudig aan?

Vanaf 25 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (GDPR wetgeving) in werking. Deze Europese Privacywetgeving stelt strengere eisen aan organisaties met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens.

De Nederlands naam voor de GDPR wetgeving is Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Op de AVG privacy pagina hebben we voor u op een rijtje gezet welke eisen de verwerkingen van persoonsgegevens dienen te voldoen.

Indien u niet voldoet aan de GDPR wetgeving en er gaat iets mis, dan loopt uw organisatie grote risico’s. Enerzijds kunnen hoge boetes worden opgelegd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), maar wat dacht u van de imagoschade die u kunt oplopen. Het is zelfs mogelijk dat uw organisatie een verbod krijgt opgelegd om bepaalde verwerkingen van persoonsgegevens nog langer uit te voeren, waardoor uw dienstverlening kan worden verstoord.

Stappenplan GDPR wetgeving implementatie

    Wilt u direct zelf aan de slag met het implementeren van de GDPR wetgeving? Download dan het stappenplan dat we voor u hebben opgesteld. Heeft u na het doornemen van het stappenplan nog meer GDPR advies nodig, heeft u vragen of wilt u geholpen worden bij het uitvoeren van deze stappen? Neem dan contact op met een van onze GDPR consultants. Hun contactgegevens vindt u onderaan het stappenplan.

Downloads met GDPR advies

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens GDPR minimaal nodig zijn in uw organisatie.

Download nu GDPR advies

GDPR advies

De GDPR wetgeving bevat bijna 100 artikelen die voor uw organisatie van belang kunnen zijn als u persoonsgegevens verwerkt. Indien u bijzondere persoonsgegevens verwerkt, dan levert dit hogere risico’s op voor betrokkenen en uw organisatie.

GDPR Advies

We adviseren u graag op het gebied van bescherming persoonsgegevens, informatiebeveiliging en privacy. In het bijzonder kunnen we u GDPR advies geven bij het zetten van de juiste stappen om te gaan voldoen aan de eisen uit de GDPR wetgeving. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. De AVG privacy wetgeving is de Nederlandse naam voor de Europese GDPR wetgeving en stelt strengere eisen aan organisaties met betrekking tot de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerken.

GDPR consultant of GDPR training

Kleemans beschikt over GDPR consultants die u kunnen begeleiden bij het implementeren van de GDPR wetgeving. Het is ook mogelijk om uw medewerkers te trainen m.b.t. de GDPR eisen en hoe u hieraan kunt voldoen.

Heeft u het gevoel dat organisatieadviseur Kleemans u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?