Handboek en normmodules

Handboekopzet (op basis van Kleemans BBO adviesmodel)

Kleemans heeft een handboekmodule ontwikkeld op basis van onze BBO-gedachte. Dit adviesmodel, dat we in de loop der jaren hebben verfijnd, helpt organisaties bij de implementatie van een managementsysteem. Het model richt zich op de bedrijfsprocessen die voor de meeste organisaties essentieel zijn, met de bedoeling, missie en visie van uw organisatie als uitgangspunt, in plaats van de normen zelf.

Dankzij deze aanpak is onze handboekmodule breed toepasbaar, of het nu gaat om wet- en regelgeving, ISO- of NEN-certificeringen, voedselveiligheidsnormen, HKZ-normen, branche richtlijnen of een VCA-certificaat.

BBO (Bewust Beter Ondernemen)-model Kleemans

Handboeken voor Elke Branche

Onze handboekopzet dient als basis voor de opbouw van handboeken in elke branche. Op basis van de specifieke eisen van verschillende sectoren hebben we teksten ontwikkeld die naadloos aansluiten op de relevante normen. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat uw handboek voldoet aan de specifieke regelgeving en standaarden van uw branche.

  • Handboek FOOD; Toepasbaar voor de meest gebruikte food normen o.a. SKAL, BRC, IFS en FSSC22000
  • Handboek ZORG; Toepasbaar voor alle HKZ zorgorganisaties en voor onder andere de normen ISO 9001 en ISO 14001
  • Handboek MKB;   Toepasbaar voor de meeste MKB normen o.a. ISO  9001 en ISO 14001
  • Handboek ISMS;  Deze module is speciaal ontwikkeld voor de informatiebeveiliging, o.a. de normen ISO 27001 en de NEN7510
Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?