Veiligheidsladder

Begeleiding bij certificering veiligheidsladder

Is uw organisatie actief in de bouw en heeft uw organisatie de Governance Code getekend, of gaat uw organisatie werkzaamheden uitvoeren voor een organisatie die de Governance Code getekend heeft? Dan dient uw organisatie vanaf 2022 aan de eisen vanuit de veiligheidsladder te voldoen. 

Wat is de veiligheidsladder?

De veiligheidsladder is een beoordelingsmethode welke is ontwikkeld door ProRail en inmiddels over is genomen door de NEN. Het doel van de veiligheidsladder is het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van de gehele organisatie.  

Hoe behaal je een trede op de veiligheidsladder?

  • Eerst bepaalt de organisatie de ambitie van certificering, ofwel welke trede wil de organisatie behalen. 
  • Vervolgens volgt een evaluatie van de huidige veiligheidscultuur binnen de organisatie d.m.v. een nulmeting. 
  • Vervolgens worden de resultaten uit de nulmeting geëvalueerd en wordt er een plan van aanpak opgesteld in samenwerking met een projectteam. 
  • Na de uitvoering van het plan van aanpak kan de audit worden voorbereid. 
  • Eventueel kan er voorafgaand aan de audit nogmaals een pre-audit worden uitgevoerd om de organisatie optimaal voor te bereiden. 
  • Vervolgens zal de certificatie audit plaatsvinden door een certificerende instelling, de resultaten van deze audit bepalen of de organisatie het certificaat in ontvangst kan nemen. 

Wat kan Kleemans voor uw organisatie betekenen?

Wij kunnen ons voorstellen dat uw organisatie hulp kan gebruiken bij het implementatietraject. In elke fase van het traject kan Kleemans uw organisatie ondersteunen. Wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact op met Kleemans! 

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u.

Ga naar onze downloadpagina

brc certificaat
Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?