FSMA – PCQI

Voldoe eenvoudig aan de PCQI-verplichting

Maak gebruik van onze PCQI-service

September 2015 is er door de toenmalige president Obama een wet aangenomen met de titel FSMA (Food Safety Modernisation Act), met als doel om de veiligheid van voedsel te verbeteren. Deze wetgeving is niet alleen van toepassing op organisaties binnen de US, maar ook op organisaties die leveren aan de US.

Onderdeel van deze wetgeving is de vereiste dat er binnen deze organisaties bepaalde activiteiten door een gekwalificeerd persoon worden verricht. Deze persoon wordt de PCQI (Preventive Controls Qualified Individual) genoemd en kan gezien worden als een soort voedselveiligheid-preventiemedewerker.

Wat is een PCQI?

Een PCQI is een persoon die voldoende kwalificaties kan aantonen op gebied van voedselveiligheid door middel van training en/of ervaring. De meest voorkomende vorm om dit aantoonbaar te maken is via een erkende training, “The Preventive Controls for Human Food Course”, verzorgd door een Preventive Controls for Human Foods Lead Instructor.  Het is echter tevens mogelijk om hierbij gebruik te maken van een “externe PCQI”, die getraind is volgens deze weg en die u kunt inhuren om voor uw bedrijf deze rol te vervullen. Kleemans biedt deze “PCQI-service” aan.

Naast deze buitenlandse PCQI service biedt Kleemans Organisatieadvies hulp bij nog meer certifiaten die van belang zijn in het buitenland, zoals het BRCGS certificaat, Global G.A.P. Standard en de FSSC 22000. Twijfelt u welke certificeringen van belang zijn voor uw organisatie of wilt u graag meer informatie? Schroom niet om contact op te nemen met één van onze specialisten. We staan u graag te woord.

Wat doet de PCQI?

De PCQI is verantwoordelijk voor:

  • De opzet en het onderhoud van het voedselveiligheidsplan;
  • Validatie van beheersmaatregelen en nieuwe ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op het voedselveiligheidsplan;
  • Toezicht op aanwezige registraties in het kader van het voedselveiligheidsplan.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens PCQI minimaal nodig zijn in uw organisatie.

Ga naar onze downloadpagina

brc certificaat
Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?

Op de hoogte blijven?