Behaal uw VCA-certificering eenvoudig

De afkorting VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een (te certificeren) programma dat uw medewerkers helpt om veilig en gezond te werken en om over de volledige breedte van uw bedrijf het aantal ongevallen te verminderen. Kleemans Organisatieadvies biedt u de mogelijkheid en de ondersteuning om dit certificaat te behalen.

Is het VCA-certificaat van belang voor mijn organisatie?

Een VCA-certificering is met name bedoeld voor organisaties die veilig en gezond werken belangrijk vinden en hier structureel mee op een hoger niveau willen presteren. VCA is primair bedoeld voor aannemers (opdrachtnemers of contractors) die bij opdrachtgevers risicovolle werkzaamheden verrichten, of opdrachten uitvoeren waarbij sprake is van risicovolle omstandigheden. Desalniettemin kan VCA ook prima worden toegepast in andere organisaties die veilig, gezond en milieubewust werken (VGM) hoog in het vaandel hebben staan.

Behalen van het certificaat

Het behalen van VCA-certificering vraagt veel voorbereiding vanuit uw organisatie. Kennis van de regels, opstellen van een handboek. Gelukkig heeft u alle kennis niet nodig, die vindt u bij Kleemans. Profiteer van onze expertise en behaal uw VCA-certificering op de volgende niveaus:

  • VCA* (één ster) gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, zonder inschakeling van onderaannemers;
  • VCA** (twee sterren) gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, alsmede op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement);
  • VCA-Petrochemie gericht op de directe beheersing van VGM tijdens het uitvoeren van werkzaamheden op de werkvloer, op de VGM-structuur (onder andere VGM-beleid, VGM-organisatie en verbetermanagement), alsmede op specifieke aanvullende eisen voor de petrochemie.

Direct aan de slag met VCA-certificering?

Is uw organisatie toe aan VCA-certificering en wilt u hier het maximale uit halen? U hoeft niet alle kennis in huis te hebben, laat ons uw prangende vragen beantwoorden. Uw medewerkers focussen zich op hun werkzaamheden en wij loodsen u naar uw certificering. Wij kunnen u bijvoorbeeld ondersteunen bij het  uitvoeren van een nulmeting met betrekking tot de vereisten in de checklist. Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact met ons op

Certificeringen helpen u bij het beheersen van processen, het voldoen aan normen en wettelijke eisen en het voldoen aan eventuele specifieke klanteisen. Wilt u VCA certificering advies voor uw organisatie ontvangen, een training volgen of meer informatie ontvangen? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag.

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens VCA minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

brc certificaat
Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?

Op de hoogte blijven?