Global G.A.P. Chain of Custody Standard

Global G.A.P. Certificering

Bent u op zoek naar de juiste begeleiding en advies voor uw organisatie omtrent GLOBAL G.A.P. Chain of Custody certificering? Dan bent u bij Kleemans aan het juiste adres. Wij helpen organisaties bij het opzetten en onderhouden van managementsystemen voor voedselveiligheid, waaronder ook GLOBAL G.A.P. en Chain of Custody certificering. Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden voor uw organisatie? We komen graag in contact met u.

Wat houdt GLOBAL G.A.P. Chain of Custody in?

De GLOBALG.A.P. Chain of Custody (CoC) is een standaard voor de toeleveringsketen die de scheiding en traceerbaarheid van producten waarborgt die afkomstig zijn van GLOBALG.A.P.-gecertificeerde productieprocessen.

Wat is GLOBALG.A.P.?
GLOBALG.A.P. is een wereldwijde organisatie die landbouwpraktijken certificeert. Ze zorgen ervoor dat boeren duurzame en veilige methoden gebruiken om voedsel te produceren.

Wat is de Chain of Custody?
Stel je voor dat je een appel eet. Die appel komt van een boerderij. De Chain of Custody volgt de reis van die appel van de boerderij tot aan jouw bord.
Het zorgt ervoor dat de appel echt afkomstig is van een GLOBALG.A.P.-gecertificeerd proces. Dit betekent dat de teler de juiste praktijken heeft gevolgd.

Waarom is dit belangrijk?
Als consument wil je weten dat het voedsel dat je koopt veilig en duurzaam is. De Chain of Custody garandeert dit.

Voor wie is dit van toepassing?

Door de introductie van Chain of Custody is de GLOBAL G.A.P. norm nu ook toepasbaar in andere schakels van de keten, naast de primaire productie.

Daarbij gaat het om onderstaande drie scopes:

– Handel (business to business)
– Retail (handel aan consumenten)
– Bewerkte en verwerkte producten

Steeds meer grote retailers stellen het GlobalGAP Chain of Custody (GG CoC) certificaat verplicht.

Uit welke onderwerpen bestaat de norm?

De GLOBALG.A.P. Chain of Custody (CoC) is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken:

 1. Managementstructuur:
  • Dit omvat gedocumenteerde procedures, processen en training van medewerkers.
  • Het zorgt ervoor dat de CoC-normen worden gevolgd en dat er een duidelijke structuur is voor naleving.
 2. In- en uitgangscontrole:
  • Hierbij wordt gecontroleerd of directe leveranciers gecertificeerd zijn en of de juiste informatie op leveringsdocumenten staat.
  • Dit waarborgt de traceerbaarheid en integriteit van producten in de toeleveringsketen.
 3. Traceerbaarheid:
  • Dit hoofdstuk behandelt het volgen van producten van boerderij tot consument.
  • Het zorgt ervoor dat elk product afkomstig is van een gecertificeerd proces.
 4. Identificatie en labeling:
  • Dit omvat het identificeren en labelen van producten met GLOBALG.A.P.-identificatienummers (bijv. GGN) en andere relevante informatie.
  • Het waarborgt de juiste identificatie van producten in de toeleveringsketen.

Naast het Global G.A.P. certificaat kan Kleemans uw organisatie bijstaan bij het behalen van nog veel meer certificaten in uiteenlopende sectoren. Denk bijvoorbeeld ook aan de ‘On the way to PlanetProof’ of Skal certificering. Voor de voedselveiligheid zijn bijvoorbeeld BRCGS, FSSC 22000 en HACCP plan essentieel. Overige certificeringen die kwaliteit en veiligheid waarborgen, zoals een IFS of ISO 22000 certificaat, behaalt u ook met Kleemans. Zelfs voor buitenlandse voedselveiligheidsregelgeving, het PCQI certificaat, kunt u bij ons terecht. 

Wij zijn ook gespecialiseerd in het verzorgen van leveranciersaudits en het waarborgen van de voedselveiligheidcultuur.

Neem contact met ons op

Wilt u Chain of Custody advies voor uw organisatie ontvangen, of heeft u behoefte aan ondersteuning of extra informatie? Laat het ons weten en neem contact met ons op. Certificeringen helpen u bij het beheersen van processen, het voldoen aan normen en wettelijke eisen en het voldoen aan eventuele specifieke klanteisen. Onze adviseurs zijn telefonisch te bereiken via 0161 745007 of per mail via info@kleemans.nl Wij helpen u graag verder. 

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans biedt diverse begeleidingsmogelijkheden om u te ondersteunen bij het behalen van de GLOBAL G.A.P. Chain of Custody certificering.  

Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?