Implementatie van BRC versie 8 – Invloeden van de mens

01 feb Implementatie van BRC versie 8 – Invloeden van de mens

Invloeden van de mens

Implementatie van BRC versie 8
Vanaf 1 februari 2019 is de nieuwe versie van de wereldwijde voedselveiligheidsstandaard BRC actief. De nieuwste versie heeft verschillende nieuwe eisen welke geïmplementeerd dienen te worden in uw huidige managementsysteem.

Wijzigingen en implementatie

Hierbij één van deze wijzigingen toegelicht.

invloed van de mens

Invloeden van de mens

Om menselijke fouten op te sporen eist BRC op verschillende punten een controle van geautoriseerde medewerkers. Hierbij kan worden gedacht aan vrijgave van productieapparatuur, bewaking van CCP registraties of het aanpassen van kritische procesparameters. Het is dus van belang dat u als organisatie nagaat wie voor welke processen verantwoordelijk is en wie dit in deze gevallen weer controleert.

In de standaard wordt bij verschillende paragrafen gesproken over digitaal beheer van kwaliteitszaken. Dit geeft aan dat er een trend is richting digitalisering van kwaliteitszaken (zoals specificaties, registraties en documenten). Autorisatie van bevoegdheden kan hiermee digitaal georganiseerd worden.

Ondersteuning

Mocht u als bedrijf BRC Food willen implementeren of heeft u hulp nodig bij het updaten van uw kwaliteitssysteem naar BRC versie 8?Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?