Implementatie van BRC versie 8 – Food defense

14 feb Implementatie van BRC versie 8 – Food defense

Food defense

Implementatie van BRC versie 8
Vanaf 1 februari 2019 is de nieuwe versie van de wereldwijde voedselveiligheidsstandaard BRC actief. De nieuwste versie heeft verschillende nieuwe eisen welke geïmplementeerd dienen te worden in uw huidige managementsysteem.

Wijzigingen en implementatie

Hierbij één van deze wijzigingen toegelicht.

food defense

Food defense

Food Defense gaat over het beveiligen van uw product(en) tegen opzettelijke besmetting. In tegenstelling met Food Safety wat gaat over onopzettelijke besmetting van uw product(en).
De nieuwe versie van de standaard moedigt aan om uw Food Defense systeem verder te ontwikkelen.

In feite gaat het bij Food Defense om de opsomming van alle mogelijke (TACCP) risico’s en daarbij aangegeven welke beheersmaatregelen genomen zijn. Het is een vergelijkbaar principe als bij uw voedselveiligheidsrisicoanalyse. Het TACCP team is verantwoordelijk voor de analyse, bepalen van de beheersmaatregelen en de jaarlijks review van dit plan (of vaker in geval van een incident).

Ondersteuning

Mocht u als bedrijf BRC Food willen implementeren of heeft u hulp nodig bij het updaten van uw kwaliteitssysteem naar BRC versie 8?



Implementatie van BRC versie 8 – Food defense

14 feb Implementatie van BRC versie 8 – Food defense

Food defense

Implementatie van BRC versie 8
Vanaf 1 februari 2019 is de nieuwe versie van de wereldwijde voedselveiligheidsstandaard BRC actief. De nieuwste versie heeft verschillende nieuwe eisen welke geïmplementeerd dienen te worden in uw huidige managementsysteem.

Wijzigingen en implementatie

Hierbij één van deze wijzigingen toegelicht.

food defense

Food defense

Food Defense gaat over het beveiligen van uw product(en) tegen opzettelijke besmetting. In tegenstelling met Food Safety wat gaat over onopzettelijke besmetting van uw product(en).
De nieuwe versie van de standaard moedigt aan om uw Food Defense systeem verder te ontwikkelen.

In feite gaat het bij Food Defense om de opsomming van alle mogelijke (TACCP) risico’s en daarbij aangegeven welke beheersmaatregelen genomen zijn. Het is een vergelijkbaar principe als bij uw voedselveiligheidsrisicoanalyse. Het TACCP team is verantwoordelijk voor de analyse, bepalen van de beheersmaatregelen en de jaarlijks review van dit plan (of vaker in geval van een incident).

Ondersteuning

Mocht u als bedrijf BRC Food willen implementeren of heeft u hulp nodig bij het updaten van uw kwaliteitssysteem naar BRC versie 8?



Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?