AVG en bezoekregistratie

21 jun AVG en bezoekregistratie

Vooral in de foodsector heeft u te maken met bezoekersregistratie, bijvoorbeeld als vast onderdeel van certificeringssystemen op basis van BRC of IFS.  

In onze laatste nieuwbrief hebben we hier al aandacht aan geschonken;  

https://www.kleemans.nl/nieuws/nieuwsbrief-kwartaal-2-voedselveiligheid-2018/ 

Omdat dit vaak onderwerp standaard terugkomt bij audits bleven hier wat vragen over komen van klanten. Om hier definitief opheldering over te verkrijgen, heeft een collega deze vraag bij de Autoriteit Gegevensbescherming neergelegd. 

Het antwoord blijkt afhankelijk van wat er naderhand met de lijsten wordt gedaan; worden deze handmatig bewaard zonder classificatie of digitaal geregistreerd dan valt dit niet onder de AVG zolang de gegevens verder niet verwerkt worden. 

Als het bezoekregister wel wordt geclassificeerd en verwerkt (denk aan bezoekersanalyse e.d.) dan is de kans groot dat dit wel onder de AVG valt. Zekerheid? Kijk het dan na op de website van de Autoriteit Gegevensbescherming. 

Dit is slechts een klein onderdeel van alle aspecten die bij de invoering van de AVG komen kijken. Het is verstandig u hier een goed beeld van te vormen. Wij kunnen u daarbij ondersteunen. Kleemans heeft een AVG Privacyscan ontwikkeld. Daarmee bent u in 1 dag helemaal op de hoogte van de relevante aspecten van deze wetgeving voor uw bedrijf en gaan we samen met u aan de slag om invulling te geven aan eventuele bevindingen. Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?