AgriPlace Chain helpt bedrijven een veilige keten beheren

18 jun AgriPlace Chain helpt bedrijven een veilige keten beheren

AgriPlace heeft een nieuwe service gelanceerd: Agriplace Chain, een digitaal platform dat samen met vooruitstrevende kwaliteitsmanagers is ontwikkeld. Het ontzorgt bedrijven in het verzamelen van informatie van leveranciers en het borgen van een veilige keten.

De eisen van klanten en certificeerders rond voedselveiligheid, sociale en duurzame aspecten van producten worden steeds hoger. Om er zeker van te zijn dat aan alle eisen wordt voldaan, om kwaliteit te verzekeren en je te onderscheiden, moet elk jaar meer informatie verzameld worden van producten, producenten en leveranciers.

Verandering

De compliance informatie van leveranciers wordt nu vaak nog handmatig bijgehouden, meestal door een combinatie van e-mails, Excel en mappen in sharepoint. AgriPlace Chain brengt hier verandering in en vergemakkelijkt het ophalen, beheren en delen van compliance informatie. Dit bespaart tijd en vergroot het inzicht in de keten en geeft bedrijven meer inzicht over kwaliteit ’s, sociale en duurzame aspecten van leveranciers en producten.

AgriPlace Chain haalt bijvoorbeeld automatisch certificaten, residu-analyses en leveranciersverklaringen op en geeft direct inzicht in de compliance status van elke schakel in de keten. Dit doet het platform op verschillende manieren. Leveranciers kunnen hun documenten gemakkelijk delen voordat die verlopen met u en andere afnemers via uw eigen leveranciers portal. Dankzij connecties met databases zoals GLOBALG.A.P. hoeft er ook minder informatie bij leveranciers verzameld te worden. En wordt informatie van gewassen en producenten dagelijks automatische verzameld.

Demonstreer een veilige keten

In AgriPlace Chain kan je gemakkelijk zien wie voldoet aan uw eisen en die van klanten. Daarnaast is het delen van documenten met klanten eenvoudig. Dit resulteert in een inzichtelijke en veilige keten, zo laat AgriPlace weten. “Het platform biedt inzicht, tijdsbesparing en zekerheid voor elke schakel in de keten.”

Kleemans

Kleemans is continu op zoek naar mogelijkheden om de bedrijfsvoering van haar klanten nog gemakkelijker en effectiever te maken. Het kwaliteitssysteem speelt hier een belangrijke rol in. Daarnaast gaan de ontwikkelingen op het gebied van certificering en normeisen verder dan het beschrijven en onderhouden van de bedrijfsprocessen in een handboek. De nadruk komt steeds meer te liggen op het actief monitoren van kansen en risico’s en het lerend vermogen van de organisatie. Daarnaast is het hebben van inzicht, middels een goed dashboard, op lopende acties en maatregelen een duidelijke behoefte van kwaliteitsverantwoordelijken.

Dit heeft Kleemans gerealiseerd in haar kwaliteitsapplicatie: Pro-aQt

Pro-aQt is een webapplicatie (SaaS) welke modulair is opgebouwd. De integrale functionaliteiten maken het mogelijk om uw kwaliteitssysteem beter beheersbaar te maken. Naast de basisfunctionaliteit voor het beheer van uw documenten en processen, biedt Pro-aQt namelijk een registratiemodule voor het ontwikkelen van digitale formulieren, een centraal verbeterregister en een dashboard met grafieken en belangrijke managementinformatie.

Samenwerking Kleemans + AgriPlace

AgriPlace en Kleemans hebben sinds kort de handen ineen geslagen om samen de voordelen van AgriPlace Chain aan te bieden aan de klanten van Kleemans. Kleemans met zijn expertise in advies van kwaliteit en digitale oplossingen met Pro-aQt kan een totaal oplossing aanbieden met leveranciersbeheer met AgriPlace Chain en een digitaal handboek en registraties met Pro-aQt.

Voor meer informatie over de dienstverlening van Kleemans, neem contact op met Twan de Kruijf (06-20019860 of info@kleemans.nl)

 

Tags:


Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?