IFS Food versie 7 is in oktober 2020 gepubliceerd en bedrijven hebben 9 maanden de tijd gehad om zich aan deze nieuwe versie te conformeren. Vanaf 1/7/2021 wordt er geaudit volgens IFS Food versie 7. De norm is te downloaden op de website van IFS. Voldoet uw organisatie op dit moment nog niet aan de IFS Food versie 7 norm? Neem dan direct contact met ons op.
Let ook op de doctrines die bij de norm horen zoals die op de website van IFS terug te vinden zijn. Download dus niet enkel de norm maar check ook of er nog doctrines zijn die voor de norm van toepassing zijn. Doctrines zijn een soort aanvullingen op de norm zelf en worden ook als onderdeel van de norm geaudit.
Er is een checklist beschikbaar met de vergelijking van versie 6.1 en versie 7 om u een goed inzicht te geven in de wijzigingen.
De IFS Food (versie 7) is gericht op de levensmiddelenproductiebedrijven. Indien u levensmiddelen produceert, verpakt, bewerkt, etc. dan is deze norm voor uw activiteiten van toepassing. IFS-certificering wordt met name vanuit de Duitse retailmarkt gevraagd, maar is ook een van de GFSI-erkende normen en is dus ook voor andere markten van toepassing. Het is aan te raden de verschillende voor u mogelijk voedselveiligheidsnormen naast elkaar te leggen en te beoordelen welke het beste bij u past. Zie onze download voor het voedselveiligheidssysteem.
Certificeringen helpen u bij het beheren van processen, het voldoen aan normen en wettelijke eisen en het voldoen aan eventuele specifieke klanteisen. Wilt u advies over de IFS food certificering voor uw organisatie, een training volgen of meer informatie ontvangen? Laat het ons weten en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen en adviseren u graag.
We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals de download “IFS Food versie 7”
u ontvangt direct de download
De IFS food norm bestaat uit de volgende onderdelen:
• Verantwoordelijkheid van het hogere management; waaronder voedselveiligheidsbeleid en voedselveiligheidscultuur,
• Voedselveiligheid- en kwaliteitsmanagementsysteem; waaronder systemen (o.a. HACCP) om aan de wettelijke eisen te voldoen alsmede aan klanteisen,
• Resource Management; waaronder personeel, werrkomgeving, hygiene, etc.,
• Operationele processen; productieomstandigheden om te kunnen produceren volgens wet- en regelging en conform klanteisen,
• Metingen, analyses en verbeteringen; inspecties, metingen, monitoring, validatie en corrigerende acties,
• Food/product defense-analyse.
Kleemans biedt diverse begeleidingsmogelijkheden voor het behalen en/of behouden van een IFS Food certificering.
U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld:
Wilt u meer weten over bovenstaande begeleidingsmogelijkheden of heeft u andere wensen? Wij denken graag met u mee!