Pro-aQt Handboek Zorg

11 aug Pro-aQt Handboek Zorg

Eén van de sectoren waar Kleemans organisaties in begeleidt op het gebied van kwaliteitsmanagement is de Zorg. Met de vele jaren consultancy ervaring van Kleemans, de missie om bedrijven te helpen bij het Bewust Beter Ondernemen en de kennis van de verschillende kwaliteitsnormen binnen de Zorg, hebben onze zorgexperts een speciaal Zorg handboek ontwikkeld.

Dit handboek Zorg is opgebouwd vanuit de missie van Kleemans (Bewust Beter Ondernemen) en is gebaseerd op de High Level Structure van de ISO 9001. Dit is ook de basis van de verschillende kwaliteitsnormen binnen de Zorg (HKZ, NEN-EN15224/ISO Zorg en Welzijn en PREZO). Het handboek Zorg is een module binnen onze Pro-aQt Applicatie (digitaal kwaliteitsmanagementsysteem) en biedt bedrijven de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk aan de slag te gaan met het opzetten van hun eigen digitale kwaliteitsmanagementsysteem.

De module handboek Zorg binnen de Pro-aQt Applicatie bestaat uit:

  • Handboek format gebaseerd op de HLS van de ISO 9001; Met daarin alle stappen die u moet invullen om een goed kwaliteitsmanagementsysteem op te kunnen zetten
  • Voorzetteksten; Teksten van procedures die onze zorg adviseurs uit hun jarenlange expertise hebben vormgegeven. Deze teksten kunt u als basis gebruiken en vervolgens vertalen naar de werkwijze die u hanteert binnen uw eigen organisatie.
  • Hulpteksten; Waarin wordt toegelicht welke onderdelen van de voorzetteksten van toepassing zijn op de norm waarop u wilt certificeren.
  • Automatisch versiebeheer; Door middel van statussen is er automatisch versiebeheer ingeregeld en kunt u digitaal bepaalde stappen delen met uw collega’s of Kleemans adviseur voor het ontvangen van feedback
  • Mogelijkheid tot het koppelen van bestanden en links aan verschillende procedures; Voor extra toelichting op bepaalde procedures kunt u gebruik maken van externe links en/of documenten. Deze kunt u koppelen aan de betreffende procedure zodat u alle gekoppelde informatie gemakkelijk terug kunt vinden.
  • Gebruikersbeheer; Mogelijkheid tot het afschermen van procedures en/of bijlages voor verschillende gebruikerstypes;
  • Mogelijkheid tot het uitbreiden van het handboek Zorg; U kunt zelf extra stappen toevoegen aan het bestaande format van het handboek Zorg. Denk hieraan bepaalde procedures en werkinstructies die van toepassing zijn op het onderdeel kwaliteit binnen uw organisatie.
  • Digitale registratieformulieren; Vanuit verschillende normen binnen de Zorg bent u verplicht bepaalde registraties uit te voeren (bijv. een contextanalyse). In de module Handboek Zorg zijn deze formulieren al gekoppeld aan het handboek. De procedures van de voorzetteksten sluiten aan op deze formulieren. Op de resultaten van uw digitale formulieren kunt u acties uitzetten, grafieken maken en/of workflow notificaties instellen.

 

Voor welke organisaties is het handboek Zorg van toepassing?

Voor zorg organisaties die opzoek zijn naar een handig hulpmiddel om zo zelfstandig mogelijk hun kwaliteitsmanagementsysteem op te kunnen zetten. Een aantal voorbeeldnormen waarbij het handboek Zorg gebruikt zou kunnen worden en verschillende organisaties al mee gecertificeerd zijn:

Wilt u uw zorg organisatie laten certificeren? De Pro-aQt applicatie in combinatie met het module handboek zorg bieden u een stevige basis om zelf uw kwaliteitsmanagementsysteem digitaal op te bouwen. Bent u al gecertificeerd, maar wilt u het onderhouden van uw kwaliteitsmanagementsysteem zo veel mogelijk automatiseren? Ook dan kan de structuur van het module handboek zorg u helpen om georganiseerd uw bestaande kwaliteitsmanagementsysteem te implementeren binnen de Pro-aQt applicatie. Samen met een zorg adviseur van Kleemans kunt u het handboek dan verder uitbreiden aan de hand van het voor u van toepassing zijnde norm of HKZ/deelschema.

Bent u geen Zorg organisatie, maar wilt u wel graag meer informatie ontvangen over de modules die wij nog meer aanbieden en/of de Pro-aQt Applicatie? Klik dan hier!Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?