Nieuwsbrief Kwartaal 3 zorg 2018

05 okt Nieuwsbrief Kwartaal 3 zorg 2018

Info KenniZ sessie 16 oktober: Interne audit ‘nieuwe stijl’

Wat kunt u verwachten?

Met interne audits meet u de doeltreffendheid van uw kwaliteitsmanagementsysteem, tevens controleert u of de gestelde (kwaliteits) doelstellingen zijn gehaald. Veel kwaliteitsmanagementnormen die in de zorgsector worden gebruikt (o.a. ISO 9001, HKZ) stellen regelmatige uitvoering van interne audits verplicht. In de praktijk blijkt dit een lastige opgave, met als gevolg dat de uitvoering en opvolging van de interne audits vaak niet optimaal is. Dat hoeft voor de auditresultaten niet per se nadelig te zijn, maar de intentie waarmee interne audits worden uitgevoerd draagt wel bij aan het succes.

Interne audits zijn doorgaans gericht op Wat we doen: de focus ligt op het controleren of werkafspraken worden uitgevoerd (compliance). De mooiste verbeterkansen liggen echter in het Hoe en Waarom van afspraken. Is het effectief wat we doen? Draagt dit bij aan beoogde doelen en resultaten?

De nieuwste kwaliteitsgedachte ISO/HKZ zet aan tot het bedenken van een dynamisch en creatief interne auditinstrument. Tijdens deze info sessie inspireren wij u om de interne audit optimaal te benutten als bron van uw managementinformatie: Wat zijn de succesfactoren voor een interne audit? En hoe zorgt u ervoor dat een audit bijdraagt aan het bereiken van de doelen van de organisatie? Wat zijn de aandachtspunten en valkuilen bij een interne audit ‘nieuwe stijl’?

Marly Dekkers van Kleemans, legt uit wat de mogelijkheden zijn, wat er komt kijken bij een interne audit ‘Nieuwe Stijl’ en hoe u deze op een effectieve manier kunt inzetten binnen uw zorgorganisatie.

Programma en sprekers

12.30-13.00 uur: Inloop met koffie/thee

13.00-14.15 uur: Plenaire sessie door Marly Dekkers

14.15 – 15.00 uur: Netwerken

15.00-16.30 uur: Interactieve sessie, Interne audit nieuwe stijl in de pratijk

16.30 uur: Ruimte voor vragen & terugkoppeling

17.00 uur: Afsluiting

Deze info sessie is geschikt voor directie/management en (beleid)adviseurs die binnen de zorgorganisatie verantwoordelijk zijn voor het meten & borgen van de kwaliteit.

Locatie en aanmelden
Locatie: Bolbergseweg 12a, 4854 NG Bavel (Kleemans)

Aan deze informatie sessie zijn geen kosten verbonden als u Premium lid bent van KenniZ. Zonder lidmaatschap van KenniZ, betreffen de kosten 79,00 euro per persoon. Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig (24 uur van tevoren) afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Anders worden er annuleringskosten (79,00 euro per persoon) in rekening gebracht.

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier

Zorg leveren binnen de grenzen van de AVG!

Sinds 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. U heeft er zonder twijfel veel over gehoord. Als het goed is zijn er binnen uw organisatie ook al diverse maatregelen getroffen om te voldoen aan de eisen met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens.

Op woensdag  31 oktober 2018 organiseren Kleemans en haar partner CGI een kennisbijeenkomst over Privacy & Informatiebeveiliging in de zorg. U bent bij deze van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Naast informatie over de AVG en onze aanpak en dienstverlening krijgt u gelegenheid om vragen te stellen aan onze adviseurs. Tevens is er ruimte om met de andere deelnemers van gedachten te wisselen en van elkaar te leren. We geven u diverse tips, waarmee u direct zelf aan de slag kunt gaan.

Programma informatiebijeenkomst 31 oktober 2018

Tijd Onderwerp
13:30 – 14:00 Ontvangst met koffie / thee
14:00 – 14:15 Opening en kennismaking
14:15 – 15:00 Uitgangspunten AVG en Stappenplan om hieraan te voldoen
15:00 – 15:30 Oefening in groepsverband
15:30 – 16:00 Risico’s bepalen en maatregelen opnemen in uw managementsysteem
16:00 – 16:15 Vraag en antwoord sessie
16:15 – 16:30 FG as a service; uw parttime adviseur en interne toezichthouder
16:30 – 17:00 Afsluiting met een drankje (optioneel)

Kosten: omdat we u graag kennis willen laten maken met ons team, € 0,- per deelnemer

Wanneer: 31 oktober 2018

Locatie: Hoofdkantoor CGI, George Hintzenweg 89, 3068 AX Rotterdam

Schrijf u in voor deze kennisbijeenkomst


Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?