Nieuwe versie IFS Broker

05 mrt Nieuwe versie IFS Broker

Nieuwe versie IFS Broker

De IFS Broker Standard is geupdate naar versie 3.2.
Audits op deze nieuwe versie worden vanaf 1 juli 2024 verplicht.

IFS Broker versie 3.2 is momenteel alleen beschikbaar in het Engels. Vertalingen in de belangrijkste talen volgen binnenkort. Ook de doctrine voor IFS Broker versie 3.2 zal later worden gepubliceerd.

Veel detailhandels-, groothandels- en foodservicebedrijven vertrouwen op de IFS Broker-certificaten omdat deze aantonen dat het gecertificeerde bedrijf robuuste procedures en processen heeft opgezet om producten professioneel en verantwoord te verhandelen. Meer dan 2.500 bedrijven wereldwijd beschikken over IFS Broker Certificaten.

Wat is er gewijzigd?

Meer transparantie via de IFS Star Status en het bijgewerkte scoresysteem
In IFS Broker 3.2 introduceert IFS de sterstatus, waarmee wordt aangegeven dat een audit onaangekondigd was. Ook vind je updates in het scoresysteem.

B-score
Met name de B-score is nu weer een afwijking, waardoor correctie of corrigerende actie nodig is.
Verder wordt in het rapport weergegeven welke afwijking heeft geleid tot de B-score en is in het actieplan aangegeven wat er gedaan moet worden om de afwijking te corrigeren. Dit schept meer duidelijkheid voor alle betrokkenen.

Combi-audits
De update maakt ook gecombineerde audits mogelijk.
Omdat veel IFS-audits gecombineerde audits zijn met andere IFS-standaarden, was het voor IFS essentieel om versie 3.2 af te stemmen op de andere bijgewerkte IFS-standaarden, vooral IFS Food 8 en IFS Logistics 3.
De herzieningen vergemakkelijken de uitvoering van gecombineerde IFS-audits aanzienlijk.Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?