Intrekken van de GFSI erkenning

15 dec Intrekken van de GFSI erkenning

Afgelopen vrijdag 9 december is er vanuit de GFSI organisatie een bericht uitgegeven over het intrekken van de GFSI erkenning van alle IFS certificaten. Het is niet geheel duidelijk wat de reden is van de schorsing. Wel is duidelijk dat de schorsing in gaat per 8 december en dat deze voor 3 maanden ingesteld is.

Binnen de retail is GFSI erkenning een belangrijke eis om te mogen leveren. De schorsing van de GFSI erkenning van IFS kan hierdoor vervelende gevolgen hebben voor bedrijven die aan de retail leveren. Het is niet bekend hoe de retail hierop gaat reageren. Van zowel IFS als GFSI zijn verklaringen en/of FAQ’s uitgegeven waarin zij hun visie geven over de ontstane situatie. Omdat dit een uitzonderlijke situatie is en dit waarschijnlijk onrust geeft in de markt willen wij jullie hierbij informeren over de mogelijke impact.

Voor bedrijven die reeds gecertificeerd zijn blijft het certificaat geldig en wordt geen actie verwacht. Voor bedrijven die in de periode van 8 december tot 8 maart een (her)certificatie audit gepland hebben, wordt geadviseerd om met klanten contact op te nemen om hun visie op de IFS schorsing van GFSI status te verifiëren.

Afhankelijk van de uitkomst hiervan kan bepaald worden of aanvullende actie nodig zijn. Omdat het nieuws nog erg vers is, zullen we de ontwikkeling blijven volgen en jullie informeren zodra hierin zaken wijzigen.

Klik hier voor meer informatie. FAQ: GFSI Steering Committee Sanctions IFSHeeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?