Veiligheidsladder

22 jul Veiligheidsladder

Kleemans heeft sinds kort haar Arbo dienstpakket uitgebreid met het implementeren van de veiligheidsladder. De veiligheidsladder is een beoordelingsmethode welke is ontwikkeld door Prorail en inmiddels over is genomen door de NEN. Het doel van de veiligheidsladder is het vergroten van het veiligheidsbewustzijn van de gehele organisatie.

 

Voor wie is de veiligheidsladder bedoeld?

Ieder organisatie kan zich certificeren voor de veiligheidsladder echter zien we in de praktijk voornamelijk bouwbedrijven welke zich voor een trede van de veiligheidsladder certificeren. Dit door de veelal (zware) ongelukken die voorkomen in de bouwsector. Daarnaast is een certificering op de veiligheidsladder vanaf 2022 noodzakelijk voor een organisatie welke is aangesloten bij de governance code veiligheid in de bouw.

Een groot voordeel van de certificering voor uw organisatie is dat een vergroot veiligheidsbewustzijn binnen uw organisatie kan leiden tot het winnen van een aanbesteding aangezien de trede op de veiligheidsladder vaak mee telt in de gunning van de aanbesteding.

Waar kan Kleemans uw organisatie bij helpen?

De dienstverlening omtrent de veiligheidsladder bestaat o.a. uit het begeleiden bij de volgende punten:

  • Het uitvoeren van een nulmeting
  • Het evalueren van de resultaten van de nulmeting
  • Het opstellen van een plan van aanpak om verbeteracties uit te zetten binnen uw organisatie
  • Voorbereiding voor de externe audit middels een pre-audit
  • Begeleiding bij de externe audit

Wilt u meer informatie ontvangen of vrijblijvend kennis maken? Neem dan contact op met Kleemans!Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?