Overgangsperiode nieuwe VCA 6.0 / 2017

09 apr Overgangsperiode nieuwe VCA 6.0 / 2017

Dient u binnenkort over te stappen op de nieuwe VCA 6.0 / 2017 norm? Of wilt u zich laten certificeren conform de nieuwe VCA norm? Dan is het uiteraard handig om te weten welke verplichtingen hieraan verbonden zijn en in het bijzonder wanneer u alles geregeld dient te hebben.

Voor reeds gecertificeerde bedrijven geldt de volgende regeling: Heeft u op dit moment nog de oude norm VCA 2008/5.1 op uw certificaat staan en wilt u zich her-certificeren? Dan dient de eerstvolgende audit conform de vernieuwde checklist van de VCA 2017/6.0 uitgevoerd te worden.

Uiteraard heeft u nog even bedenktijd, maar wacht hier niet te lang mee. De exacte overgang datum staat gepland op oktober 2021. Alle huidige certificaten conform de verouderde VCA norm die ná oktober 2021 omgezet worden zullen komen te vervallen.

Voor bedrijven die nog niet gecertificeerd zijn geldt de volgende regeling: U zult direct starten conform de nieuwe VCA norm en zult moeten voldoen aan alle verplichte eisen zoals deze vermeldt staan in de vernieuwde VCA checklist. Hierin wordt uiteraard onderscheid gemaakt tussen VCA *, VCA ** of VCA Petrochemie.

Denkt u advies nodig te hebben gedurende de overgang op de nieuwe norm of heeft uw organisatie volledige ondersteuning nodig bij begeleiding omtrent de nieuwe VCA 6.0 2017? Neemt u dan contact op met Kleemans organisatieadvies voor begeleiding op maat!



Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?