BIJEENKOMSTEN & TRAININGEN

 

Kleemans organiseert regelmatig praktijkgerichte bijeenkomsten over actuele thema’s. Doel is om de kennis en ervaringen van onze adviseurs en samenwerkingspartners te delen met onze klanten

Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit Bijeenkomst is voorbij.

Info sessie 14 februari 2019: Vrijheid & Veiligheid: toepassing van de wet Zorg & Dwang

14 februari 2019 / 12:30 - 17:30

Tijdens de info sessie van 14 februari ’19 behandelen we het thema: Vrijheid & Veiligheid – toepassing van de wet Zorg & Dwang binnen een kleinschalige woonzorgsetting.

Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie toe. Vaak onbedoeld met vrijheidsbeperking tot gevolg. Vormen van vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg komen ook voor binnen een kleinschalige woonzorgsetting: denk aan een deur die op slot zit en de inzet van een infrarood sensor in de nacht. Kan dat minder? Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? Of dag en nacht omkeert? Zijn er dan manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden? Wat moet je dan doen? Welke visie wilt u als zorgondernemer nastreven? En hoe neemt u de werkvloer hierin mee?

Vrijheid en veiligheid bij dementie kunnen worden vergroot als dilemma’s worden besproken en nieuwe inzichten worden gedeeld. Dit raakt de kern van deze info sessie: Samen met andere zorgondernemers gaan we in gesprek, delen we ervaringen en gaan we opzoek naar een ‘passende visie’ die u helpt bij de implementatie van deze wet richting de werkvloer en uw bewoners en diens familie.

Agenda & programma

12.30 -13.00 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 -14.00 uur: Plenaire bijeenkomst door Peter Hoekstra (Veroorzaker bij De Hictoloog. Spreker, inspirator op het thema Vrijheid en Veiligheid in de ouderenzorg (WZD, BOPZ)

14.00-14.30 uur: Netwerkpauze

14.30-16.30 uur: Ronddetafelgesprekken met zorgondernemers onderling rondom ingebrachte casuïstiek

16.30 uur: Centraal bespreken & Terugkoppeling en mogelijkheid tot vragen stellen

17.00 uur: KenniZ Academy toelichting met afsluitende borrel

Datum, locatie en aanmelden

Datum: Donderdag 14 februari 2019 van 12:30-17:30 uur

Locatie: Bankastraat 100, Den Haag *betaald parkeren op de straat – let op*

Aan deze informatie sessie zijn geen kosten verbonden als u Premium lid bent van KenniZ.

Zonder lidmaatschap van KenniZ, betreffen de kosten 79,00 euro per persoon. Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig (24 uur van tevoren) afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Anders worden er annuleringskosten (79,00 euro per persoon) in rekening gebracht.

Ik kom graag naar de info sessie van 14 februari 2019

Gegevens

Datum:
14 februari 2019
Tijd:
12:30 - 17:30
Bijeenkomst Categorie:
Bijeenkomst Tags:
, , , , ,

Locatie

KenniZ
Bankastraat 100
Den Haag, 2585 ES Nederland
+ Google Maps

 

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?