BIJEENKOMSTEN & TRAININGEN

 

Kleemans organiseert regelmatig praktijkgerichte bijeenkomsten over actuele thema’s. Doel is om de kennis en ervaringen van onze adviseurs en samenwerkingspartners te delen met onze klanten

Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit Bijeenkomst is voorbij.

Info sessie 14 maart 2019: Zorg-RI&E: Borging binnen uw kleinschalige woonzorglocatie

14 maart 2019 / 12:30 - 17:30

Tijdens de info sessie van 14 maart ’19 behandelen we het thema: De Zorg Risico-inventarisatie & -evaluatie (Zorg-RI&E), Zorgen voor een veilige en gezonde werkplek binnen een kleinschalige woonzorgvoorziening. Wat komt hier allemaal bij kijken? Wat bent u verplicht? Welke risico’s moet u aan denken? Hoe borgt u de resultaten van de Zorg-RI&E in uw kwaliteitsmanagementsysteem?

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers, maar niet voor zelfstandigen. Artikel 5 van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) beschrijft deze eis concreet. Als u personeel in dienst heeft, bent u verplicht een RI&E uit te voeren. Bij controle, of bezoek naar aanleiding van een arbeidsongeval, vraagt de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) altijd eerst naar de RI&E en het bijbehorende plan van aanpak. Indien een werkgever niet beschikt over een (actuele) RI&E, dan kan er een boete worden opgelegd.

Als zorgondernemer draagt u zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers. De Arbowet reikt ons daarin een aantal hulpmiddelen aan. Eén van de basis instrumenten die ingezet wordt is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Een RI&E gaat over het inventariseren van risico’s op de werkvloer, deze beschrijven, evalueren en zoeken naar de best werkbare oplossing(en). In een RI&E leg je vast hoe groot de kans is dat het misgaat, en hoe groot de gevolgen zijn als dat gebeurt. Speciaal voor de branche zorg & welzijn is de Zorg RI&E in het leven geroepen.

Bekijk “Een succesvolle branche RI&E: 10 tips uit de praktijk”

Samen met andere zorgondernemers gaan we in gesprek en delen we ervaringen over de toepassing van de RI&E binnen een kleinschalige woonzorgsetting.

Agenda & programma

12.30 -13.00 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 -14.00 uur: Plenaire bijeenkomst

14.00-14.30 uur: Netwerkpauze

14.30-16.30 uur: Rondetafelgesprekken met zorgondernemers onderling rondom ingebrachte casuïstiek

16.30 uur: Centraal bespreken & Terugkoppeling en mogelijkheid tot vragen stellen

17.00 uur: KenniZ Academy toelichting met afsluitende borrel

Datum, locatie en aanmelden

Datum: Donderdag 14 maart 2019 van 12:30-17:30 uur

Locatie: Bolbergseweg 12a, 4854 NG Bavel

Aan deze informatie sessie zijn geen kosten verbonden als u Premium lid bent van KenniZ.

Zonder lidmaatschap van KenniZ, betreffen de kosten 79,00 euro per persoon. Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig (24 uur van tevoren) afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Anders worden er annuleringskosten (79,00 euro per persoon) in rekening gebracht.

Ik kom graag naar de info sessie van 14 maart 2019

Gegevens

Datum:
14 maart 2019
Tijd:
12:30 - 17:30
Bijeenkomst Categorie:
Bijeenkomst Tags:
, , , , ,

Locatie

Kleemans BV
Bolbergseweg 12a
Bavel, Noord-Brabant 4854 NG Nederland
+ Google Maps

 

Benieuwd hoe Kleemans Organisatieadvies u kan helpen?