Vacature Junior Adviseur Voedselveiligheid

VACATURE: Junior Adviseur Voedselveiligheid

Kleemans Organisatieadvies helpt haar klanten bij het opzetten en onderhouden van managementsystemen op gebied van onder andere voedselveiligheid. Naast het doel dat een opdrachtgever een certificaat behaald, hebben zij vanuit Kleemans een filosofie om bedrijven bewuster te maken van hun organisatie om van daaruit verbeteringen te realiseren zodat ze nog beter gaan ondernemen. Hierbij streven ze naar een lange termijn samenwerking met hun klanten. Daarvoor ben jij misschien wel de geknipte persoon.

Aan de slag als Junior Adviseur voedselveiligheid

In jouw baan als junior adviseur ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, invoeren en onderhouden van voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsystemen in samenwerking met klanten en meer ervaren collega’s. In eerste instantie zul je vooral ondersteunend zijn aan de meer ervaren adviseurs en je het vak en de manier van werken eigen maken. Je gaat aan de slag met de uitwerking van de besproken zaken, zoals procedures, risisco-analyses, etc. op kantoor. Het kan ook voorkomen dat je naar een klant gaat om kalibraties uit te voeren van meetmiddelen of hygiëne-testen te doen met hun ATP-meter.

Het doel? De klanten van Kleemans te helpen bewuster en beter te ondernemen. Je focust hiervoor voornamelijk op de voedingsindustrie, maar werkt mogelijk beperkt ook voor klanten in andere sectoren.

Je takenpakket als Junior Adviseur:

 • verschillende voedselveiligheidssystemen ontwikkelen en implementeren bij klanten, waaronder BRC, IFS, FSSC22000 en HACCP. Op termijn zelfstandig, maar in eerste instantie samen met ervaren adviseurs.
 • aanwezige managementsystemen bij bestaande klanten periodiek onderhouden en verbeteren in samenwerking met ervaren adviseurs;
 • interne en externe audits voorbereiden, begeleiden en uitvoeren in samenwerking met ervaren adviseurs.

Het mooie aan deze job?

Je zit niet elke dag tussen vier muren: je hebt een enorm breed werkveld en bent actief bij uiteenlopende klanten in diverse sectoren. Je zit eigenlijk met iedereen aan tafel (van directeur tot logistiek medewerker) en hebt contact met verschillende betrokken partijen.

Vereisten

Dit maakt jou een geschikte adviseur

Kleemans zoekt iemand die sociaal en communicatief vaardig is, enthousiast, leergierig en vindingrijk is. Je moet in staat zijn zelfstandig te werken, maar ook een teamplayer zijn. Ze houden van een praktische en pro-actieve instelling. Je hebt echte interesse in de foodsector en in voedingsmiddelen. Risk based denken is voor jou niet nieuw.

Dat vul je aan met:

 • kennis op het niveau van een afgestudeerd Bachelor;
 • kennis van kwaliteitssystemen, voedselveiligheid en certificeringen is een pré;
 • enige affiniteit met automatisering;
 • een rijbewijs B en de bereidheid tot reizen naar werklocaties in België en Nederland.

Werken bij Kleemans

Kleemans is een klein (ca. 17 medewerkers) informeel en gezellig (maar wel professioneel) bedrijf met een gelijk verdeeld team van mannen en vrouwen. Zij hebben een hechte en vrij jonge club mensen, de meesten al lang werkzaam bij Kleemans, die allemaal betrokken en enthousiast zijn. Naast samen hard werken doen ze regelmatig ook leuke dingen samen. Van nieuwe collega’s horen ze altijd dat ze in een warm nest terecht zijn gekomen.

Gedurende het eerste jaar begeleidt Kleemans je intensief, zodat je na een jaar volledig zelfstandig kunt werken. Je loopt mee met andere adviseurs bij klanten op locatie en krijgt steeds meer vrijheid om zelfstandig taken uit te voeren, afhankelijk van de complexiteit van het project en de klant. Wekelijks zitten jullie samen voor feedbackmomenten en coaching.

Omdat ze graag willen dat je goed voorbereid bij hun klanten komt, is het volgen van ontwikkelingen in je branche belangrijk. Je kunt je bij Kleemans verdiepen in de kerngebieden die passen bij jouw ambities en die van onze organisatie. Deze kennis deel je vervolgens met je collega’s en met externe relaties zoals klanten.

Hiermee bieden zij jou:

 • volop vrijheid om je agenda in te delen en je activiteiten zelf te bepalen;
 • inspraak in hun toekomst: je denkt actief mee over de groei van het bedrijf en bepaalt samen met je team waar jullie de focus op moeten leggen in de toekomst;
 • een aantrekkelijk loon, in verhouding tot je diploma en competenties;
 • goede voorzieningen waaronder een telefoon, laptop van de zaak en mogelijkheden voor thuiswerken;
 • de mogelijkheid tot een contract van onbepaalde duur.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@kleemans.nl met je motivatie en CV of vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.

Vacature

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?