BIJEENKOMSTEN & TRAININGEN

 

Kleemans organiseert regelmatig praktijkgerichte bijeenkomsten over actuele thema’s. Doel is om de kennis en ervaringen van onze adviseurs en samenwerkingspartners te delen met onze klanten

Laden Bijeenkomsten

« Alle Bijeenkomsten

  • Dit Bijeenkomst is voorbij.

Info sessie -IGZ-normen en privacy in de zorg borgen

19 september 2017 / 13:00 - 16:00

 

Hoe borgt u IGZ-normen in uw kwaliteitsmanagementsysteem?

U gaat binnen uw organisatie aan de slag met het borgen van de IGZ-normen in uw kwaliteitsmanagementsysteem. Maar welke stappen moet u nemen, zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering, de relevante kwaliteitsrisico’s omvat en draagvlak heeft binnen uw organisatie? Stakeholders, zoals bijvoorbeeld verzekeraars, overheden en IGZ eisen een Kwaliteitsmanagementsysteem (KMS). U heeft daarbij tegenwoordig een brede keus aan instrumenten om tegemoet te komen aan deze eis. U kunt kiezen uit diverse KMS, zoals de ISO 9001, NEN 15224 of de HKZ, maar wat houdt dit eigenlijk in? Welke voor- en nadelen biedt elk systeem? Vaak vraagt de implementatie en beheer hiervan een hoop tijd, terwijl u zich liever bezighoudt met de zorg van uw bewoners. Bovenstaande vragen staan centraal tijdens deze info sessie.

Tevens geeft Kleemans u een introductie over de mogelijkheid voor deelname aan een multi-site Kwaliteitsmanagementsysteem, die speciaal wordt ontwikkeld voor de particuliere zorghuizen in Nederland. U wordt in de gelegenheid gesteld om uw ervaringen en vragen ten aanzien van kwaliteitsmanagementsystemen te delen met aanwezige zorgondernemers en experts van Kleemans.

Hoe zijn de rechten van patiënten en cliënten in de zorg geregeld? U heeft een aantal rechten als u zorg ontvangt, bijvoorbeeld het recht op informatie. Ook mag een zorgverlener of arts u niet behandelen zonder uw toestemming. De wetgeving over patiënten en cliënten rechten gaat veranderen.

Sprekers zijn:

Rob de Waal & Twan de Kruijf (Kleemans)

De privacy wetgeving gaat veranderen! hoe bereidt u zich voor?

WBP, GDPR, AVG, FG; allemaal termen die iets te maken hebben met het borgen van privacy.
Het verlenen van zorg kan niet zonder het verzamelen en verwerken van persoonsgegeven. U mag echter niet meer gegevens verzamelen dan u nodig heeft en dient passende technische en organisatorische maatregelen te treffen om de persoonsgegevens en privacy van uw cliënten te beschermen. Maar wat zijn passende maatregelen en hoe pakt u een dergelijk vraagstuk aan?

Kleemans begeleidt organisaties bij het inrichten van managementsystemen op het gebied van informatiebeveiliging op basis van ISO27001 en/of NEN7510. Het beschermen van de privacy maakt hier vaak onderdeel van uit, maar kan ook als los onderwerp worden opgepakt.

In mei 2018 dient uw organisatie te voldoen aan de nieuwe (Europese) privacywetgeving. We leggen uit wat dit voor uw organisatie betekent en hoe u zich hierop voor kunt bereiden.

Spreker:

Marien van Dis (Kleemans)

Datum, locatie en aanmelden

Datum: Dinsdag 19 september 2017 van 13:00-16:00 uur

Locatie: Kleemans, Bolbergseweg 12a, 4854 NG Bavel

Aan deze informatie sessie zijn geen kosten verbonden als u Premium lid bent van KenniZ.

Zonder lidmaatschap van KenniZ, betreffen de kosten 79,00 euro per persoon.

Aanmelden kan via ons aanmeldformulier

Gegevens

Datum:
19 september 2017
Tijd:
13:00 - 16:00
Site:
http://www.kenniz.nl/agenda/info-sessie-19-september-2017

Organisator

Kleemans Organisatieadvies
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kleemans BV
Bolbergseweg 12a
Bavel, Noord-Brabant 4854 NG Nederland
+ Google Maps

 

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?