Als uw organisatie voeding bereidt, bewaart, vervoert of verstrekt, bent u wettelijk verplicht de voedselveiligheid te beheersen volgens een systeem dat is gebaseerd op de basisprincipes van HACCP. Deze HACCP regels gelden ook in de zorg.
U kunt gebruikmaken van bestaande hygiënecodes, zoals die voor woonvormen, of binnen de geldende wet- en regelgeving een eigen systeem opzetten dat is afgestemd op uw eigen organisatie.
De basisprincipes van HACCP zijn als volgt:
Als uw organisatie met voedsel werkt ben u verplicht zich aan de regels van de HACCP te houden. De HACCP regels in de zorg worden toegepast in alle zorginstellingen waar voedsel wordt bereid of geserveerd. Denk hierbij aan ziekenhuizen of verpleeghuizen.
Er zijn diverse algemene hygiënecodes beschikbaar. Deze kunt u als leidraad nemen. Kleemans kan u ondersteunen in het aanpassen van de HACCP norm naar de zorg en het opzetten van HACCP lijsten voor de zorg.
Laat Kleemans een quickscan uitvoeren op uw bestaande situatie. Op basis van deze scan kunnen wij verbeterpunten in beeld brengen. Vervolgens kan Kleemans u ondersteunen in het opzetten van een plan van aanpak met betrekking tot HACCP regels in de zorg.