IFS-Wholesale

Begeleiding bij opzet systeem voor IFS-Wholesale

Achtergrond

IFS Cash & Carry/ Wholesale is ontwikkeld voor cash en carry markten en groothandelaren. Met een IFS Cash & Carry certificaat kunt u aantonen dat tijdens uw handelsactiviteiten de voedselveiligheid en kwaliteit gegarandeerd zijn.

De inhoud van IFS Cash & Carry / Wholesale is nagenoeg gelijk aan de inhoud van de IFS Food standard en bevat de volgende hoofdstukken:

  • Senior management verantwoordelijkheid
  • management van het kwaliteitssysteem
  • management van het HACCP systeem
  • management van middelen en personeel
  • regels voor de productie en de fabrieksinrichting
  • metingen, analyses, continue verbetering

Toepassingsgebied

Deze IFS standaard is ook van toepassing op handelsbedrijven die producten herverpakken. Voor groothandelaren met beperkte “productieactiviteiten” is dit wel een handige norm, omdat ze anders onder IFS Food vallen die zwaardere eisen stelt aan die activiteiten.

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Het is verstandig om via de website van IFS de norm te bestellen en een nulmeting uit te voeren. Op basis van de resultaten daarvan kunt u de benodigde procedures opstellen.

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans kan uw organisatie begeleiden bij het opzetten van een IFS-Wholsesale-handboek, het certificeerklaar maken van uw organisatie, het ondersteunen bij het onderhoud van uw bestaande IFS-Wholesale-systeem, en het trainen van uw medewerkers conform de IFS-Wholesale-eisen.

Download Kleemans

Downloads

We hebben diverse downloads beschikbaar op onze website. Mogelijk zit hier een interessante download voor u bij.

Heeft u het gevoel dat Kleemans u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?