IFS-Food

IFS-Food

Achtergrond

IFS staat voor International Featured Standards. De IFS-standaard voor de voedingsmiddelenproductie is ontstaan uit een samenwerking van grote Duitse, Franse en Italiaanse handels- en retailorganisaties. Die hebben hun eisen vastgesteld in een uitgebreide checklist.

IFS wordt gezien als de tegenhanger van de BRC-standaard, die met name voor de Engelse retailmarkt wordt toegepast. De IFS is net als een aantal andere bekende voedselveiligheidsnormen (BRC, FSSC) erkend door de GFSI. Inmiddels is al de zesde versie van de IFS gepubliceerd.

De certificeringseisen van IFS Food bestaan uit de volgende hoofdstukken:

1. Verantwoordelijkheid van de onderneming
2. Kwaliteits- en voedselveiligheidsmanagement
3. Resourcemanagement
4. Productieproces/fabricageproces
5. Metingen, analyses, verbeteringen
6. Food defense (zie Downloads voor meer informatie)

Toepassingsgebied

De IFS-Food-norm is bedoeld voor organisaties die voedsel produceren, of werken met onverpakte voedingsmiddelen.

Naast IFS-Food zijn er nog een aantal specifieke IFS-varianten. Hiervoor kunt u de andere normen in het overzicht op onze website raadplegen.

Hoe kunt u zich voorbereiden?

Van de website van IFS kunt u de norm gratis downloaden.

Begeleidingsmogelijkheden

Kleemans kan uw organisatie begeleiden bij het opzetten van een IFS-handboek, het certificeerklaar maken van uw organisatie, het ondersteunen bij het onderhoud van uw bestaande IFS-systeem, en het trainen van uw medewerkers conform de IFS-eisen.

Download Kleemans

Downloads

We hebben diverse downloads beschikbaar op onze website. Mogelijk zit hier een interessante download voor u bij.

Heeft u het gevoel dat Kleemans u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?