BRC Food certificaat

BRC Food certificaat voor voedselveiligheid

Bent u op zoek naar meer informatie over een BRC certificaat voor voedselveiligheid? Wilt u graag het certificaat eenvoudig en snel behalen? Dan bent u bij Kleemans Organisatieadvies aan het juiste adres. BRC Food Certificering is medio 2003 ontstaan op basis van de samenwerking van verschillende Engelse supermarkten. BRC staat voor British Retail Consortium en wordt voornamelijk vereist bij organisaties met zakelijke relaties in het Verenigd Koninkrijk.

Wat is het BRC food certificaat?

De BRC food certificaat kent al 8 verschillende versies. De laatste versie is sinds 1 februari 2019 actief en wordt ook wel BRC 8 genoemd.

Er zijn verschillende aandachtspunten die belangrijk zijn in deze laatste versie waarop uw organisatie geaudit kan worden. De aandachtspunten voor een BRC Audit zijn:

  • Een goede voedselveiligheidscultuur en een plan voor monitoring van de cultuur en ter verbetering ervan;
  • Introductie van een klokkenluiders regeling;
  • Verdieping van oorzaakanalyse;
  • De uitbreiding van de vereisten voor microbiologische omgevingsmonitoring;
  • Doorontwikkeling met betrekking tot beveiliging en food defense;
  • Verduidelijking van de vereisten voor high-risk, high-care en high-care op kamertemperatuur productie risicozones.

BRC Food 9 ontwikkelingen

De BRC Food versie 9 is op dit moment in ontwikkeling. Qua tijdslijn werd de volgende roadmap voorgesteld:

  • Meetings van de werkgroep: van juni 2021 tot december 2021
  • Publieke consultatie – feedback: van december 2021 tot januari 2022
  • Training course development & publicatie: vanaf februari 2022 en verder
  • Publicatie nieuwe norm: 1 augustus 2022
  • Eerste audits: vanaf februari 2023

Downloads

We hebben diverse downloads met waardevolle informatie beschikbaar voor u, zoals een overzicht van welke documentatie/registraties volgens een BRC certificaat minimaal nodig zijn in uw organisatie.

u ontvangt direct de download

brc certificaat

Kleemans helpt u graag

Wij kunnen u helpen uw huidige BRC-systeem om te zetten naar de eisen van BRC8 certificering of we helpen u voorbereiden op de wijzigingen in versie 9. Wilt u meer te weten komen over BRC Food versie 9? Bekijk dan ons nieuwsartikel over BRC Food versie 9. Dat doen we op een praktische en pragmatische manier door eerst samen met u op basis van een specifieke nulmeting vast te stellen welke zaken u aan moet pakken. Voor de zaken die we daarbij constateren kunnen we u ondersteunen bij de opvolging van de acties. Daartoe hebben we formats ontwikkeld waar u gebruik van kunt maken. In goed overleg verdelen we de taken en helpen u zo veel mogelijk om uw systeem op een praktische wijze te updaten.

De begeleiding van adviseurs bij een BRC certificaat

Kleemans kan u helpen om op een praktische wijze invulling te geven aan de BRC audit: uitgaande van uw bedrijfsprocessen. De begeleiding omvat de volgende stappen:

Stap 1. Kennismakingsbijeenkomst
Stap 2. Nulmeting: huidige situatie t.o.v. de normeisen, plan van aanpak bespreken en kwaliteitsteam bepalen
Stap 3. Informatiebijeenkomst voor kwaliteitsteam
Stap 4. Proceseigenaren benoemen en afspraken vaststellen
Stap 5. Verplichte normonderdelen bespreken (procedures en registraties)
Stap 6. Relevante bedrijfsprocessen bespreken d.m.v. interviews met medewerkers
Stap 7. HACCP-analyse uitvoeren met kwaliteitsteam
Stap 8. Handboekdocumenten beschrijven
Stap 9. Interne audit uitvoeren en ondersteunen bij directiebeoordeling
Stap 10. Certificering door certificerende instelling

Wilt u meer weten over onze manier van werken en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over onze manier van werken en wat wij voor u kunnen betekenen? Wilt u voor uw organisatie het BRC certificering bezitten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken via 0161 745007 of per mail via info@kleemans.nl Wij staan voor u klaar.

Heeft u het gevoel dat Kleemans Organisatieadvies u kan helpen en wilt u graag weten hoe precies?